Rosedale

Portalen i museet

Jane forteller

Vi står utenfor Goldstein Center of Fine Arts. Vi er her på oppdrag fra Jebediah. Han har sendt oss hit fordi herr Bolle forutså at en portal ville åpnes i museet. Han hadde rett. Vi har hentet ut en ung bytting med ulvetrekk.

Patrick og Tab forteller politiet at byttingen er syk og krever kvalifisert behandling. Politiet kjører dem til Fairview Memorial Hospital.

Folk begynner å gå inn i museet igjen. De tror faren er over. Portalen er fortsatt åpen. Jeg burde ringe Jebediah. Dette trenger en opprydding jeg ikke kan gjøre alene. Jeg burde ringe Kate. Jeg trenger å lære mer om portaler.

Luften blir varmere. Høylytt tale kommer fra inne i museet. Det er på et ukjent språk. Kanskje noe afrikansk. Herrefolket er her. Det er for sent for opprydding.

En svart bil stopper ved siden av meg. Mark kommer ut. Hvorfor har Mark sitt eget ansikt igjen? Hvorfor har øynene hans den fargen? Han gir meg en koffert. I den er åtte granat-lignende gjenstander. Jeg kan kjenne kreftene i dem. Jeg kan trekke de kreftene ut når jeg trenger dem. Jeg merker at dette får meg til å smile. Det har vært 73 dager siden jeg smilte sist.

Vaktene går inn i museet igjen. Vi følger etter. Innenfor møtes vi av en vakt som kommer flygende gjennom luften, kastet fra andre etasje. To torneulver angriper oss. Mark har blitt en bedre skytter.

Over oss forteller en vakt hvor vi har sendt byttingjenta.

Jeg rapporterer til Jebediah. Han sender oss til Fairview Memorial Hospital. Jeg gir beskjed til Patrick og Tab. De endrer kurs til Saint Patrick’s.

Et jaktlag forlater museet. Tre ryttere; en av De Fornemme og to byttinger. Seks torneulver. Jeg følger dem i vanen. Jaktlaget drar mot Saint Patrick’s, ikke Fairview. Jeg varsler både Jebediah og Patrick.

Trafikken tetner rundt jaktlaget. Jeg kan se politibilen slippe av Patrick, Tab og byttingen ved en t-bane-stasjon. En politimann er med dem. Jeg kjører rundt kvartalet og møter dem ved en annen utgang. Mark har fulgt etter i sin svarte bil. Han forteller politimannen at han ikke kan bli med videre. Politimannen tror ham.

Mark forteller at vi skal lede jaktlaget til en bombe plassert i sentrum. Han spør om jeg kan kjøre mens han skyter på jaktlaget. Jeg smiler igjen. Han får en telefon underveis. Det hindrer ham ikke å skyte begge byttingene i jaktlaget. Jeg må sørge for at likene og/eller obduksjonsrapportene forsvinner.

En katt løper ut i veien. Bilene parkert her er kanskje bomben. Jaktlaget tar innpå. Mark skyter etter jegerens hest for å sakke dem. Jeg svinger rundt hjørnet. Det smeller bak oss. Jeg kjører tilbake til bombestedet. Bygningene er ikke helt uskadd. Det ligger spiker overalt. Bomber fulle av spiker. God idé.

Vi plukker opp alle bitene av jegeren vi kan se. Vi deler dem opp i flere forskjellige søplesekker. Best å ikke ta noen sjanser.

Jebediah ringer. Vi skal gjemme oss i Hekken i en måneds tid til ting har roet seg og har blitt ryddet opp. Like etterpå får jeg en melding om at det er market på tirsdag. Vi skal kjøpe hinkesopp. Enda en melding sier at vi har gjort en god jobb.

Comments

perhenden Zicon

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.